nieuwe branding Encebe: delicious on a daily basis

 

1-11-2021 

Encebe lanceert zijn nieuwe branding en visuele identiteit. De pay-off: Delicious on a daily basis. Dit gebeurt onder andere via de website en social media. Productmanager Koen van Dommelen legt uit hoe de nieuwe identiteit tot stand is gekomen en waarom.

Encebe is al bijna honderd jaar actief in de markt. Om de toekomst vol vertrouwen tegemoet te treden, is Encebe in januari 2021 begonnen aan een turnaround-project. Het doel: Encebe nog beter op de kaart zetten als toonaangevend vleeswarenproducent. Smaak speelt hierin een belangrijke rol, dus de pay-off ‘Delicious on a daily basis’ sluit hier naadloos op aan. “Dat we op de goede weg zijn, zien we bijvoorbeeld aan hoe goed onze biologische vleeswaren bij Albert Heijn worden gewaardeerd”, vertelt Koen. “Encebe heeft een goed verhaal en dat willen we door middel van onze nieuwe branding nog verder gaan laden.”

Logo en kernwaarden

Het logo van Encebe is opgefrist en gemoderniseerd, “maar we zijn wel trouw gebleven aan onze herkomst”, laat Koen zien. “De letters NCB in het groen verwijzen naar de historie van het bedrijf. Daarnaast hebben we onze kernwaarden duidelijk neergezet: wij zijn betrouwbaar, nieuwsgierig, we get it done en we zijn connected. Dit alles wil zeggen dat we doen wat we beloven, we continu bezig zijn met productontwikkeling, consumententrends en innovatie en steeds in verbinding staan met onze klanten, consumenten en de keten. In de keten geven we onze boeren een gezicht en dragen we bij aan een optimale verwaarding. Waarde toevoegen wordt steeds belangrijker dan alleen volume produceren. Verder spelen wij van boer tot bord een rol; we zijn onderdeel van Balanced Chains en leveren daarmee onze bijdrage aan de bedrijfsstrategie van Vion.”

Iconen en nieuwe producten

Encebe produceert Nederlandse ‘iconen’, zoals boterhamworst en leverkaas, maar deze iconen worden wel onderworpen aan de wensen van de consument. “Dit betekent dat er meer focus is op biologisch en vegan, duurzaamheid en een verbetering van de nutritionele waarde”, legt Koen uit. “Ook maken we geheel nieuwe producten die een hogere waarde hebben, zoals onze succesvolle vegan vleeswaren.”

Positie in de maatschappij

Tot slot positioneert Encebe zich met vier pijlers ook heel duidelijk ten opzichte van de huidige maatschappij. Koen: “Van Balanced Chains, een duurzame toekomst, onze rol in de Nederlandse voedingscultuur en het samen met retailers verbeteren van de kwaliteit van producten en continu signaleren van trends, Encebe blijft zichzelf continu verbeteren!”