let's go plant-based!

20-10-2021

Encebe heeft een sterke focus op consumententrends. Eén belangrijke trend die we de laatste jaren zien is het opkomen van de flexitariër. In 2020 wees een onderzoek van CBS uit dat 44,7% van de Nederlanders zichzelf flexitariër noemt. In 2021 sprak de media al over meer dan de helft van de Nederlanders. Om onze rol te spelen in een duurzame toekomst, hebben wij voor deze consument een nieuw assortiment ontwikkeld. Volledig plantaardig!

Na veel testen, ontwikkelen, proeven en weer door ontwikkelen lanceren we deze week ons nieuwe plantaardige assortiment! Vanaf week 48 lanceren wij ons assortiment in de Nederlandse retail. In dit assortiment hebben wij vier soorten gesneden vleeswaren en twee stuks artikelen opgenomen.

Artikelen in het nieuwe assortiment

Onze gesneden selectie bestaat uit een plantaardige boterhamworst, een plantaardige paprikaworst, een plantaardige kipfilet en een plantaardige pepersalami. Daarnaast hebben wij een plantaardige smeer- en een snijworst en een paté.

Alles wat je nodig hebt

Ons plantaardige vleeswarenassortiment is gebaseerd op soja-eiwit. Met het hoge eiwitgehalte in combinatie met het juiste kruidenpakket en toegevoegde vitamine B12 bevatten deze producten alles wat de consument nodig heeft om hun normale vleeswaren voor een duurzamer alternatief te vervangen. Zonder in te leveren op smaak natuurlijk!

Interesse naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!