onze rol spelen
in de wereld van vandaag

Hidden

een gebalanceerde keten

Dat we onderdeel zijn van de Vion keten betekent dat we kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid kunnen garanderen als geen ander. Wij bieden de beste beschikbaarheid van grondstoffen, terwijl we de eiwit-verwaarding maximaliseren voor iedereen die in de keten betrokken is.

Wij produceren op basis van de vraag en focussen daarnaast op de optimale verwaarding van onze grondstoffen. Dit betekent dat we luisteren naar de consument en besluiten hoe we het beste kunnen voldoen aan hun vraag met de grondstoffen die we in onze Vion keten hebben. Dit betekent minder verspilling van grondstoffen, meer waarde voor elk deel van het dier, tevreden boeren en tevreden consumenten. En dan zijn wij ook tevreden!

Hidden

Bij Encebe gebruiken we de betrouwbare en traceerbare ketens van Vion Food Group. Bijna al ons vlees komt van dieren die geboren, getogen en geslacht zijn in Nederland, met ten minste een IKB certificaat. Daarnaast hebben we sterke ketens met het Beter Leven Keurmerk, die ons van grondstoffen voorzien met betere dierwelzijnseisen of van biologische oorsprong volgens de EU wetgeving.

Hidden

een duurzame toekomst

Wij geven om de wereld waarin we leven. Sociale en duurzame ontwikkelingen bepalen onze toekomst. Daarom zijn wij altijd bezig met het ontwikkelen van vleeswareninnovaties met onze retail partners. We doen er alles aan om de verwaarding van het eiwit te maximaliseren. Zo gaat er niks verloren.

Ons productontwikkelingteam is altijd aan het zoeken naar manieren om onze producten te verbeteren zodat ze beter smaken, zich beter presenteren en beter zijn voor het milieu. We willen de voorloper zijn in nieuwe innovaties en zoeken altijd manieren om onze processen te verbeteren. Of dit nou betekent dat we een bestaand product verbeteren of een totaal nieuw product creëren. We proberen altijd vooruit te bewegen, en onze klanten waarderen ons daarvoor.

Hidden

Onze wereld verandert in razendsnel tempo. En wij moeten mee veranderen. Als we op deze planeet willen blijven, moeten we er beter voor zorgen. Eén van de manieren waarop wij hierin een rol willen spelen is om duurzame vleesalternatieven aan te bieden aan onze klanten. Ons nieuwe plantaardige assortiment, gebaseerd op soja-eiwit en met toegevoegde vitamine B12 en ijzer kan dezelfde voordelen en voldoening bieden als ons reguliere assortiment, met een lagere prijs voor onze planeet.

Hidden

Nederlandse eetcultuur

Welke Nederlander kent nou geen boterhamworst, cervelaat, leverkaas of palingworst? Miljoenen mensen genieten hier elke dag van aan de ontbijttafel, tijdens de lunch en gedurende snackmomentjes in de dag.

Encebe heeft de Nederlandse consument al bijna een eeuw voorzien van hun geliefde vleeswaren. Ons assortiment is een combinatie van onze iconen en nieuwe productinnovaties om zowel de veilige als de avontuurlijke eter iets te kunnen bieden. Voor ieder wat wils. Zo zien wij dat graag.

Hidden

Bijna elke Nederlander weet wel hoe hij zijn boterham het liefst belegt. Vleeswaren zijn de hoeksteen van het Nederlandse dieet, tussen twee sneetjes brood en vaak vergezeld van een lekkere laag boter of margarine. Maar dit is niet de enige manier waarop onze producten gegeten worden. Wat dacht je van een mooie vleesplank met wat kazen, crackers en dipjes, of als een snack lekker ‘uit het vuistje’. Hoe de Nederlandse eetcultuur ook evolueert, wij bewegen mee.

Hidden

retailformules

Een sterk vleeswarenschap helpt een supermarkt om op te vallen. Encebe levert kwaliteitsproducten aan bijna elke grote Nederlandse supermarkt, variërend van alledaagse gesneden vleeswaren tot luxe charcuterie, tapas en plantaardige producten. Dit helpt supermarkten om toekomstbestendig te worden.

Wij maken retailers graag onderdeel van onze keten, zodat we sterke ketens kunnen bouwen waar alle partijen van kunnen profiteren. Om onze consument-gedreven strategie uit te voeren, werken we nauw samen met onze klanten. Zo maximaliseren we de eiwit valorisatie en minimaliseren we verspilling.

Hidden

We werken graag consument-gedreven, maar we maken huismerk producten. Dit betekent dat we nauw samenwerken met onze retail afnemers, zodat we kunnen leveren wat zij nodig hebben om hun klant tevreden te stellen. Wij bieden innovatieve productideeën om supermarkten toekomstbestendig te maken, terwijl we ook graag trouw blijven aan onze iconen. Die blijven we ook verbeteren om keer op keer weer te voldoen aan de standaard van vandaag.